Stäng fönster Mölndal kn, LINDOME 11:1 LINDOME KYRKA

Beskrivning
Kyrkan är belägen i ett krönläge på en grusås mellan dalgångar, synlig från långt håll. En gård med hagmark ligger nedanför kyrkogården i öster, och modernare tätbebyggelse i dalen åt väster. En mindre väg passerar en mindre skola en bit nordväst om kyrkan, innan den fortsätter utmed västra kyrkogårdsmuren och upp till parkeringsplatsen i söder. I närheten av kyrkan har tidigare funnits en del fornlämningar. Ett forngravfält norr om kyrkogården är till större delen förstört av grustäkt, en gravhög vid församlingshemmet undersöktes 1957, och ett par domarringar borttogs på 1870-talet.

Kyrkan ligger i södra delen av sin långsträckta kyrkogård, med den äldsta delen av kyrkogården omedelbart söder och norr om kyrkan. Utvidgningar i väster och öster. Den är omgärdad aven kallmur i med ingångar i norr, väster och söder, med dubbla grindar i svart järnsmide. Asfalterade gångar mellan gräskvarter, stentrappa i väster via terrasser med stödmurar. Det är en avsevärd nivåskillnad mellan de övre och nedre delarna. De äldsta gravarna finns i närheten av kyrkan, med en del resta stenar och en hel del med ramar. Urngravar finns i en talldunge i norra delen. Kyrkogården är i övrigt bevuxen av lövträd utmed murarna, tallbuskar i den yngre delens västsluttning. Asfalterade parkeringsplatser i anslutning till ingångarna i norr och söder.

Två nyare EKONOMIBYGGNADER av trä finns invid parkeringen i söder. I kyrkogårdens nordliga del ligger ett BEGRAVNINGSKAPELL från 1980-talet, ritat av Olle Wallerstedt, en träbyggnad med järnvitriolgrånad panel och koppartäckt sadeltak.