Stäng fönster Ulricehamn kn, KÖPMANSTORP 3:9 KNÄTTE KAPELL

Beskrivning
1883 bildades en missionsförening i Knätte. Då föreningen saknade egna lokaler fick man löfte om att få samlas i Knätte Kapell. Detta hade uppförts av en man vid namn Aron Frisell, och han upplät kapellet för alla som predikade evangeliet om Kristus. Aron tillhörde baptistförsamlingen i Knätte som också hade sina samlingar i kapellet. Aron lät bilda Byggnadsföreningen Framtidens Hopp u p a, som formellt var ägare till kapellet. Båda församlingarna samsades alltså i kapellet, man besökte varandras möten och sämjan var god.
På 1920-talet tog föreningen upp frågan om att skaffa ett eget missionshus och 1927 kunde man flytta över sin verksamhet till ett eget nybyggt missionshus. Knätte kapell står fortfarande kvar, men det har under många år stått tomt och outnyttjat och är nu starkt förfallet.