Stäng fönster Trollhättan kn, RAN 7 IMMANUELSKYRKAN

Byggnaden uppfördes 1900, då även församlingen bildades och antog namnet
Strömslunds Missionsförsamling. Ägaren av Strömsberg, den tyske ingenjören E. L. Albert, stödde församlingen i arbetet med den nya kyrkan. Ledare för arbetet var byggmästare August Andersson.
1913 byggdes kyrkan till, även nu var August Andersson ledare för arbetet. 1950 utfördes en invändig reparation. 1975 utfördes den nuvarande tillbyggnaden i två plan. Samtidigt revs en separat byggnad innehållande ett ungdomshem, och två tomter slogs samman. Elvärme installerades i kyrkan, och nya fönster sattes in.
1984 reparerades byggnaden, varvid den tilläggsisolerades och försågs med ny utvändig panel. Ett förråd byggdes till på baksidan, tornet reparerades och taket lades om. 1985 byttes golvet i kyrksalen, och en ny skjutdörr sattes in mellan kyrksal och församlingssal. 1989-90 ljudisolerades församlingsdelen av byggnaden och 1992 byttes en del av den utvändiga panelen.
Strömslunds Missionsförsamling gick 1987 samman med Trollhättans Missionsförsamling, och 1994 flyttades verksamheten till den gemensamma nya Missionskyrkan i Trollhättan. Immanuelskyrkan försåldes 1998 till Trollhättans Metodistförsamling, som renoverade kyrksalen invändigt och tog den i anspråk för sin verksamhet. Namnet Immanuelskyrkan bibehålles av Metodistförsamlingen.