Stäng fönster Falköping kn, YLLESTADS SN, AGRAR SMÅINDUSTRI, Västra Götaland

Landskapet kännetecknas av ett böljande odlings- och beteslandskap där inriktning främst ligger på mjölkkor. Området kan uppvisa både det småländska höglandet gränsar och det stora slätt landskapet Falbygden med Falköping i centrum. På de större bergens diabasplatåer finns planterad skog. Landskapet uppvisar stora områden med sammanhängande åkermark omväxlande med stora områden med skog och kullar.

Bebyggelsemiljöerna består av ännu bibehållen agrar bebyggelse, samlade bybildningar med skiftesprägel. Sidokammarstugor och västsvenska dubbelhus är vanliga.

Källa:
Agrarhistorisk landskapsöversikt – Västergötland och Dalsland. (2002) Länsstyrelsen västra Götaland