Stäng fönster Borås kn, DANNIKE KYRKA KYRKOMILJÖ OCH SOCKEN, Västra Götaland

Beskrivning
Dannike socken, belägen i Borås kommun, utgörs av en högt belägen skogsbygd. Odlingslandskapet är småbrutet och koncentrerat till dalgångar. Inom socknen finns också två sjöar. Den nuvarande bebyggelsen har medeltida ursprung.

Dannike kyrka ligger mitt i en radbyliknande bebyggelse, på ett impediment i det smala odlingsstråket som sträcker sig ner mot Rammsjön. Landsvägen passerar kyrkan i öster. I norr och söder ligger angränsande bebyggelse.

Församlingshemmet uppfördes 1969 norr om kyrkan efter ritningar av arkitekt Martin Zollitsch. Byggnaden utgörs av ett plan med souterrängvåning i väster och täcks av ett sadeltak. Nordväst om kyrkogården finns en asfalterad parkeringsyta och norr om denna ligger en mindre träbyggnad med garage, förråd, toalett och vaktmästarkontor uppfört 2002.