Stäng fönster Stockholm kn, FÖRSAMLINGSHUSET 6 MARIEHÄLLSKYRKAN

Historik
1916 inkorporerades Bromma socken med Stockholms stad varvid Bromma blev egen församling efter att tidigare bildat ett pastorat tillsammans med Sundbyberg. 1920 beslutades att ett församlingshus med bl a bostad för församlingens komminister skulle byggas i Mariehäll. 1922 började byggnadskommittén sitt arbete och i slutet av år 1924 stod byggnaden klar. Enligt nybyggnadsritningarna kunde en hörsal med 171 platser, dagens kyrkorum, kopplas ihop med en ”föreläsningssal och läsrum”, det som idag kallas församlingssal. Vidare fanns här bibliotek och församlingsexpedition samt tre tjänstebostäder, bl a en komministerbostad.

Mariehäll var vid denna tid en stadsdel som dels bestod av villabebyggelse av varierande ålder, dels av stora hyreskaserner. De senare hade uppförts för arbetarna som var knutna till de industrier och fabriker som vuxit upp här sedan slutet av 1800-talet. 1972 invigdes kyrksalen till kyrka av biskop Ingmar Ström.