Stäng fönster Kristinehamn kn, VÅGEN 3 WAHLUNDSGÅRDEN

Historik
Anläggningen, uppförd 1806 av bergsfogden och rådmannen J E Knidstedt, utgörs av manbyggnad, två flyglar och uthuslängor i en öppen fyrkant. Samtliga byggnader är timrade och panelade i två våningar och manbyggnaden har en pilasterindelad gatufasad med bred frontespis. Gården beboddes under åren 1838-77 av köpmannen Gustaf Wahlund, som sannolikt givit den dess nuvarande utseende. Bl.a. ersattes år 1849 den rappade fasaden av lockpanel. Huvudbyggnaden och flyglarna inrymmer förvaltningslokaler, uthusen magasin och affärer.