Stäng fönster Lund kn, THOMANDER 32 ZETTERVALLSKA VILLAN

Historik
Den tvåvåniga villan, uppförd 1871, ritades och byggdes av Helgo Zettervall. Den är utformad som en Italiensk senrenässansvilla med två sidorisaliter, krönta av raka överstycken med urnor, rundbågiga fönster, en framspringande portik med balkong och i mittpartiet skulpturer i nischer, samt över takfoten en rad akroterier. Fasaderna återfick vid en renovering 1973 den ursprungliga färgsättningen, en ljusgrå ton på fasadytorna, sockeln mörk, dörr- och fönstersnickerier mörkt bruna. En tidtypisk trädgård anlades på förgården mot gatan.