Stäng fönster Tanum kn, FJÄLLBACKA 174:1 FJÄLLBACKA KYRKA

FÖRSAMLING 1995: FJÄLLBACKA
BEFOLKNINGSTAL - år 1995: 1074

FÖRSAMLINGSHISTORIK - Fjällbacka kapellag i Kville församling sedan 1882. 1942 eget kyrkbokföringsdistrikt. Fjällbacka utbruten som egen församling 1995.

LÄGE OCH OMGIVNING - Kyrkan, som är den första på platsen, byggdes 1892. Den ligger på en terrass högt på Kyrkberget och centralt i tätorten och med vid utblick över Fjällbackafjorden. Terrängen är bergig och begravningsplatsen ligger separat i en svacka nordost om Kyrkberget. Församlingshemmet är beläget ca 50 m norr om kyrkan. Fjällbacka ligger längs kustremsan mellan Munkedal och Strömstad, och i höjd med Väderöarna.

DEN BEFINTLIGA KYRKANS PLANUTVECKLING - Se inventering av kyrkor i Göteborgs stift 2002-2005. Bohusläns museum.