Stäng fönster Sigtuna kn, VIDBO PRÄSTGÅRD 3:1 VIDBO KYRKA

Historik
Kyrkan är uppförd av natursten med tegel i vapenhusets gavelröste samt i omfattningar och valv. Fasaderna är spritputsade med slätputs i omfattningar och blinderingar avfärgade i en vit kulör. Vapenhusets gavelröste är synligt tegel med vita blinderingar. Sadeltaken är skiffertäckta. Vindskivorna av tjärat trä är kontursågade.

Kyrkan består i sina äldsta delar av långhus med smalare kor bevarat från 1200-talet. Under 1400-talet revs en ursprunglig absid och koret förlängdes. Härigenom fick kyrkan en ganska säregen plan med ett ovanligt långt och smalt östparti. Vapenhuset med sitt dekorativt utformade tegelröste byggdes till under 1400-talet. Sakristian som ansluter till det förlängda koret är uppförd 1753.