Stäng fönster Stockholm kn, NORRA DJURGÅRDEN 1:45 FRESCATI HAGE (FD SKOGSHÖGSKOLAN)

Historik
Frescati hage ligger söder om området Frescat vilket fick sitt namn efter en liten stad söder om Rom, Frascati, som Gustav III besökte på 1780-talet. I Frescati hage uppfördes 1910-15 den dåvarande Skogshögskolan efter ritningar av arkitekten Charles Lindholm. Ritningarna följer ett tidigare skissförslag av arkitekten Carl Westman. Lindholm ritade även portvaktsbyggnaden och skogsforskningsinstitutets laboratorium 1917 samt ett ombyggnadsförslag till trädgårdsvillan 1913. På platsen fanns sedan 1890-talet den Entomologiska anstalten ritad av arkitekt Erik Josephson. Förrådsbyggnaden härrör från denna tid. År 1945 tillbyggdes skogsforskningsinstitutet efter ritningar av arkitekten G Forzén. Arkitekten Cyrillus Johansson ritade det 1948-51 uppförda elevhemmet och G Forzén ritade biblioteket vilket uppfördes 1952-55.

KÄLLA: Förslag till skyddsföreskrifter, Riksantikvarieämbetet, 1992-10-15. Beteckning 6676/92