Stäng fönster Luleå kn, KAPELLET 1 ÖRNÄSETS KYRKA

Historik
HISTORIK FRÅN NYA SVENSKA KYRKOR - Örnäsets kyrka har en stomme av gjuten betong. Planen är rektangulär, nästan kvadratisk, med ett absidförsett kor. Kyrksalens klöverbladstak gör sig synligt i exteriören. Takbeklädnaden är papp. Fasaderna är klädda med brunt tegel, fönstren är rektangulära och indelade i mindre rutor. Församlingshemmet, också i brunt tegel, är friliggande. Den fristående klockbocken är tillverkad av stålbalkar.

Väggarna är invändigt klädda med rosaslammat tegel. Korväggen är blåmelerad med en guldfärgad mosaik. Klöverbladstaket är täckt med brunfärgad betong, mörkare plattor närmast koret. Golvet är av furu, och kyrkan har en fast bänkinredning. Korgolvet är lagt av stenplattor.

Altarmosaiken är komponerad av Pär Andersson

KÄLLA: Hållén, Agneta, Nya svenska kyrkor III. Rapport RAÄ 1997:1. Stockholm 1998