Stäng fönster Kalmar kn, RÅDMANNEN 1 APPELTOFFTSKA HUSET

Historik
Bebyggelsen är uppförd före 1765 och sträcker sig från Stortorget längs med Västra Sjögatan till Södra Långgatan. Huvudbyggnaden vid Storgatan är en tvåvånings reveterad träbyggnad under ett högt, brutet tak. Under senare delen av 1700-talet och vid början av 1800-talet ombyggdes och reparerades husen i flera omgångar. Omkring 1849 revs delar av husen och byggnaden mot Stortorget försågs med ny övervåning och vind. Från 1835 har fastigheten varit i handelsmäns ägo. Genom ombyggnaden till affärslokal har bottenvåningen förändrats starkt. Vissa äldre snickeridetaljer har dock flyttats till vinden.