Stäng fönster Lund kn, SANKT PETER 32 KJEDERQVISTSKA GÅRDEN

Historik
Kjederqvistska gården är representativ för det sena 1700-talets och begynnande 1800-talets handelsgårdar i Lund. Tvåvåningshuset mot gatan, uppfört 1794, har spritputsade och gulfärgade fasader med släta fönsteromfattningar samt tegeltak. Norra gårdslängan, som innehåller ekonomiutrymmen av olika slag, är byggd samtidigt i korsvirke. Åren 1812-13 kompletterades gården med en loge i väster och en stall-länga i söder, båda i korsvirke i två våningar. Logen och stallet byggdes om på 1870-talet till bostäder respektive verkstäder och gården blev en hantverksgård. Anläggningen restaurerades 1981 och utnyttjas idag dels som kontorslokaler, dels som kallmagasin.