Stäng fönster Bräcke kn, BODSJÖ PRÄSTBORD 1:8 BODSJÖ KYRKA

Kyrkogårdens historik:
Bodsjö kyrka byggdes 1794 - 1796. Byggmästare var Pål Pehrsson. Kyrkogården är troligtvis samtida.
Den äldre kyrkogården närmast kyrkan omges av ett vitt trästaket med murade staketstolpar vilka kröns av ett plåttak med gulmålad kula. Staketet täcks av plåt. Väster om den äldre kyrkogården ligger den nya kyrkogården med gravar från 1910-1970-talet. Den nyare kyrkogården har successivt utvidgats.
Portal och staketstolpar putsades om 1995. Stegporten i väster från 1845 med girlang och förgylld strålsol av plåt leder in till kyrkogården och fram till kyrkan. Gravkapellet byggdes 1955 i en klassicerande stil med en souterrängvåning. Arkitekt var troligen Karl Martin Westerberg som var arkitekt för den omfattande restaureringen av kyrkan 1954-56. Den har ett högt och brant tak täckt av skiffer och en väggpanel lika kyrkan, både till utförande samt färgsättning. Invändigt utfördes altaruppsats och sniderier av Adolf Söderin från Revsund som även tillverkat kopian av nummertavlan inne i kyrkan.