Stäng fönster Krokom kn, RÄNNÖN 1:8 RÖNNÖFORS KYRKA

Historik
Kyrkoanläggningen ligger på platsen för ett äldre kapell. Rönnöfors kapell uppfördes på 1860-talet och byggdes för brukets räkning som startade 1847 då ett tillstånd till anläggande av en masugn utfärdades. Kapellet brann ned 1941. En ny kyrkobyggnad började genast diskuteras med en integrering av församlingslokaler och kyrka, men ingen slutgiltig lösning kunde hittas och istället byggdes 1945 en samlingslokal med vaktmästarbostad. Den nya kyrkan fick sin utformning efter ett förslag av arkitekterna John och Lars Åkerlund. Den började byggas 1953 och invigdes i juli 1954. Det är en betongkyrka med gult fasadtegel och en god representant för efterkrigstidens arkitektur. Tegelkyrkan i Rönnöfors är en av få tegelkyrkor som uppfördes i Jämtland och Härjedalen under andra hälften av 1900-talet. Kyrkan är utvändigt samt invändigt välbevarad sedan byggnadstiden.

För kyrkans historik se kyrkobyggnaden