Stäng fönster Karlskrona kn, ADLERSTEN 51 THÖRNSKA GÅRDEN

Historik
Köpmansgård bestående av två bostadshus, uthus och stor trädgård med lusthus. Huvudbyggnaden från 1793 står på putsad stenfot och är två våningar hög, timrad och panelad under sadeltak. Väggarna är målade med gulvit oljefärg. Gårdsfasaden var ursprungligen rödfärgad. Husets interiör är helt förändrad vid en genomgripande ombyggnad 1934.
Gårdshuset uppfördes 1791 i två våningar och är timrat samt panelat under tegeltäckt sadeltak. Huset har nu samma färg som gatuhuset men var ursprungligen rödfärgat.
De båda uthusen härrör från 1901 och inrymmer vedbod, stall, selkammare, höskulle, källare och brygghus.
Lusthuset, uppfört någon gång mellan åren 1791 och 1795, är timrat och panelat under valmat tegeltak. Under senare delen av 1800-talet har husen fått färgade, diagonalspröjsade fönsterglas och lövsågade foder och lister. I lusthusets inre finns en panoramatapet av fransk tillverkning i grå och bruna nyanser, tillhörande en ovanlig svit.