Stäng fönster Växjö kn, DREV 8:4 LOGEHUSET I DREV

Historik
År 1903 bildades logen 3169 Vårblomman av IOGT. 1912 inköptes en tomt där ett ordenshus byggdes upp av logemedlemmarna. Drevs godtemplares ekonomiska förening bildades 1913. Logehuset, som stod färdigt 1914, hyrdes också ut till socialdemokratiska ungdomsklubben i Böksholm, vars medlemsskara i hög utsträckning var densamma som logens. Under 1920-talet samlades medel in till de interiöra målningsarbeten som utfördes i logehuset år 1928.
Huset är en byggnad i en våning med en stor samlingssal, ett mindre rum som inrymmer bibliotek samt ett kök och en förstuga.
I början av 1970-talet skrev man i föreningsstadgarna att byggnaden inte får förändras, vare sig exteriört eller interiört.

KÄLLA: Beslut - Byggnadsminnesförklaring, Länsstyrelsen i Kronobergs län, 1998-12-08, Dnr 221-4123-95.