Stäng fönster Norrköping kn, LOTSEN 10 LINDÖ KAPELL

Historik
Lindö kapell av reveterat trä uppfördes 1935-36 efter ritningar av arkitekten Kurt von Schmalensee. Det består av rektangulärt långhus med korparti i öster och en grund altarnisch i östväggen. Norr och söder om kapellet ansluter församlingshemmets byggnader (de i söder tillkomna på 1960- eller 70-talet). En sal norr om korpartiet avskiljs från kyrkorummet genom en vikvägg. Ingång till kyrkorummet i nordväggens västra del. Nordväst om anläggningen står en enkel klockstapel.

Kapelldelen höjer sig över församlingshemmet och täcks av flackt sadeltak med ett högt kors över väst-gaveln. Ytterväggarna är vitputsade, fönstren höga och rektangulära åt söder, cirkelrunda och högt placerade åt norr och väster. Kyrkorummet täcks av ett panelat tunnvalv med synliga bjälkar. Öppningen mot altarnischen, som upplyses av ett dolt fönster mot söder, markeras av en profilerad rakavtäckt båge. Innerväg-garna är putsade. Den öppna bänkinredningen härrör från byggnadstiden. Altarbord, predikstol och orgelfasad är yngre. Som altartavla fungerar en stor oljemålning från 1600-talet. På altarväggen hängde ursprungligen ett stort, enkelt kors.