Stäng fönster Hultsfred kn, FRÖREDA 7:3 FRÖREDA STOREGÅRD

Historik
Fröreda storegård i Emådalen visar, trots förlusten av flera byggnader, fortfarande karaktären i en småländsk bondby från 1700-talet. Storegården hade ursprungligen ett 30-tal ekonomibyggnader med de flesta av dessa revs på 1920-talet. Idag återstår fyra tvåvånings enkelstugor, två loftbodar och två mindre visthusbodar, alla från början av 1700-talet. Till bebyggelsen hör även två undantagsstugor från 1800-talet, var av den ena tillhör en angränsande fastighet. Byggnaderna är timrade, delvis panelade samt rödfärgade.
De handmålade tapeterna och väggmålningarna av 1700-talstyp i en av enkelstugorna är särskilt anmärkningsvärda.