Stäng fönster Alingsås kn, PÄRLAN 4 M.FL. NYGRENSKA GÅRDEN

Historik
Det timrade gathuset i två våningar är locklistpanelat och har en bostadsflygel inåt gården. Denna inrymmer vidare ett mindre bostads- och uthus av bräder och resvirke samt en vinkelbyggd ladugårdslänga med stall, fähus, vagnsbod, två lador och höskullar. Byggnaderna är locklistpanelade och gulmålade. Den del av gården som nu innehåller affärslokal och bostad är troligen byggd under 1760- och 1770-talen. Gamla brandförsäkringshandlingar visar att den fungerat som handelsgård redan omkring år 1800. Förändringar i butiksinredningen med upptagande av skyltfönster har ägt rum under 1900-talet.