Stäng fönster Kil kn, RENEN 17 NÄRHETENS KYRKA

Historik
HISTORIK FRÅN NYA SVENSKA KYRKOR - Kyrkan är en del av ett allaktivitetscentrum i stationssamhället Kil som innehåller bland annat även sporthall. Kyrkoentrén ligger ytterst mot gathörnet innanför den fristående klockstapeln. Över murarna av rött fasadtegel med ett stort, runt färgfönster i vardera gavelspetsen reser sig ett högt, blänkande aluminiumtak med konkava, branta fall. Nocken ligger tvärs altargången buren av grova limträbalkar. Invändiga murytor av gulbrunt fasadtegel. Golv av sintrade plattor. Fasta bänkkvarter och mittgång. Entrédörren i norra gavelväggen. I långväggen mittemot altaret en bred öppning in mot kyrksalen som har något mindre mått men med samma riktning. Den ligger i anslutning till övriga församlingslokaler. Altarväggen pryds av en rumshög textiltavla i gråtoner av Ethel Halvarsson.

Källa: Illerstad, Lennart: Nya Svenska kyrkor. D1, Svealand. 1990