Stäng fönster Solna kn, RÅDSLAGET 15 LÖFTETS KYRKA

Historik
HISTORIK FRÅN NYA SVENSKA KYRKOR - Med korgaveln mot gatan, inklämd mellan bostadshus, sträcker sig kyrkan mot söder i svagt motlut inåt kvartersgården. Intill gaveln står det öppna klocktornet som ett vertikalt knippe av stålpelare. Innanför, på olika nivåer, ligger entréerna till kyrkorummet och den avskiljbara salen. Interiören, liksom utsidan, har väggar av gråslammat tegel. Kalkstensgolv. Bänkkvarter av kopplade trästolar. Kyrkorummets ensidigt lutande tak bärs av öppna stålfackverk med dragvajrar utspända av radiellt ställda stavar. Salen har jämnhögt tak. Orgeln står vid den slutna fondväggen i söder. Högt sittande, tättställda fönster mot öster. I källaren församlingslokaler i souterrängläge med entré i nordost och hiss upp till kyrkorumsplanet.

Källa: Illerstad, Lennart: Nya Svenska kyrkor. D1, Svealand. 1990