Stäng fönster Eksjö kn, BELLÖ 3:1 BELLÖ KYRKA

Historik
Den äldsta tillgängliga och mer allmänt hållna beskrivning över Bellö kyrkogård är från 1925 och finns i Våra kyrkor och griftegårdar i ord och bild. Kyrkogården beskrivs som en av de minsta i bygden kring Eksjö, och med få dyrbara minnesmärken i sten och järn resta över bortgångna märkesmän. Istället är den en välhållen men anspråkslös kyrkogård över anspråkslösa människor. De flesta ha enkla gravvårdar vars kullar pryds av träkors och inramas av ligusterhäckar. Flera gravar saknar överhuvudtaget vårdar, andra saknar inskriptioner.

Av äldre bilder att döma präglas kyrkogården främst av vitmålade träkors och ”gravbrädor” med krön, samtliga gravar är omgärdade av häckar och ytorna täckta med grus.

En flygbild från 1930-talet visar att den norra delen var uppdelad i två delar, åtskiljda av en grusgång som gick i axel med norra ingången till kyrkan. Troligen har det nuvarande systemet med rygghäckar planterats kring 1950-talets mitt, av åldern på flertalet gravar att döma.