Stäng fönster Eskilstuna kn, ÄMBETSMANNEN 8 SANKT PETRI KYRKA

Historik
HISTORIK FRÅN NYA SVENSKA KYRKOR - Läget är en trädbevuxen bergshöjd omedelbart söder om en trevånings bostadsbebyggelse. Kyrka och vinkelbyggt församlingshus med souterrängvåningar i sluttningen formar en förplats på bergshöjdens topp avskärmad mot bebyggelsen i norr och öppen mot naturmarken i söder där den tättställda klockstapeln med svart träpanelklädsel står. Byggnaderna av rödbrunt fasadtegel. Förplatsen med smågatsten och kyrkport direkt mot altargången. Den sidolagda entrén till församlingshuset har glasat vindfång och långsträckt foajé framför salar och sakristia. Foajén har även två dörrar till kyrkorummet och förbindelse via trappa med en souterrängentré. Kyrkorum med fasadtegelväggar och djupa fönsternischer, långbänkskvarter och golv av kalksten.

Källa: Illerstad, Lennart: Nya Svenska kyrkor. D1, Svealand. 1990