Stäng fönster Halmstad kn, VAPNET 1 VALLÅS KYRKA

Historik
Vallås kyrka uppfördes 1975 som distriktskyrka inom Snöstorps församling och ritades av arkitekterna Lise och Hugo Höstrup. 1986 byggdes ett nytt skärmtak över entrén.

Kyrkans fasader och tak är klädda med eloxerad aluminiumplåt. Taket bildar en triangelspets.
Kyrksalen har en kvadratisk form. Golvet sluttar fram mot koret. I koret lyfter sig taket markant och i den övre vinkeln finns ett trekantigt kyrkfönster. De främre väggarna lutar något inåt och är klädda med parallellställda träribbor, solstrålar. Kyrksalen rymmer ca 170 platser, men genom en vikvägg till församlingssalen kan ytterligare ett 100-tal få plats.
Altaret är runt och av sten. Här finns även ett krucifix, utfört i venetiansk silvermosaik av konstnären Hans Fagerström, Halmstad.
Dopfunten är fogad samman av svagt gröntonat byggnadsglas. Dopskålen är av glas och vilar på ett underrede av smide med tre ljushållare. Funten är tillverkad av Berlings glas, Halmstad.
Orgeln är byggd av Åkerman & Lund orgelbyggeri AB, den har elva stämmor och invigdes 1992.
Kyrkklockan var ursprungligen avsedd för Martin Luthers kyrka i Halmstad, men blev undanställd när den nya kyrkan uppfördes och kom istället till Vallåskyrkan.