Stäng fönster Karlstad kn, CYRILLUS 1 VÄRMLANDS MUSEUM

Historik
Värmlands museum, uppfört efter ritningar av arkitekt Cyrillus Johansson, stod färdigt 1929. Med sin atriumgård och detaljernas utformning i anknytning till Kinas och Japans arkitektur är byggnaden typisk för sin upphovsman. 1978 gjordes en tillbyggnad för hiss och brandtrappa på norra längans gårdssida, varvid takfallet åt gården fick höjas. Tillbyggnaden är inklädd med träpanel och utformad av Scanark arkitektkontor, Karlstad. Museet är länsmuseum för Värmland och inrymmer konst- och kulturhistoriska samlingar.