Stäng fönster Boden kn, GUNNARSBYN 8:95 GUNNARSBYNS KYRKA

Historik
HISTORIK FRÅN BYGGNADSREGISTRET - Gunnarsbyns kyrka är en träkyrka klädd med vitmålad, stående träpanel. Planen är rektangulär, med smalare kor och vapenhus och en utbyggd sakristia norr om koret. Sadeltaket har fått plåtbeklädnad. Interiören är enkel och ljus. Väggarna är putsade i grått, likaså det välvda taket. Golvet är av trä. Bänkinredningen är målad i grått.

HISTORIK FRÅN NYA SVENSKA KYRKOR - Gunnarsbyns kyrka är en träkyrka klädd med vitmålad, stående träpanel. Planen är rektangulär, med smalare kor och vapenhus och en utbyggd sakristia norr om koret. Sadeltaket är plåtbelagt. Den spånklädda klockstapeln är ritad av arkitekten.

Altartavlan är ett verk av Gunnar Torhamn.

KÄLLA: Hållén, Agneta, Nya svenska kyrkor III. Rapport RAÄ 1997:1. Stockholm 1998.