Stäng fönster Vara kn, ELING 2:9 M.FL. ELINGS KYRKA

Beskrivning
Salkyrkan ligger i den norra och högst belägna delen av kyrkogården. Denna är närmast rektangulär och kantas i söder och öster av en kallmurad stödmur av gråsten. I väster är en murad stödmur och i norr en slarvigt lagd kallmur, likaså av gråsten. Murarna kantas av askar och lönnar, vilka planterades 1859. I nordväst är en utvidgning från 1960 med ett antal björkar. Innan dess hade flera utvidgningar redan företagits. Kyrkogården har två ingångar, en i väster mitt för portalen, och en i det nordöstra hörnet. Den förra har murade grindstolpar från 1855 med spritputs och slätputsade hörn. Dessa är vitkalkade och kröns av skråkantade kalkstensplattor med små klot. De bär en smidd pargrind av senare datum. Den östra öppningen har samma utförande, fast har kvar den ursprungliga smidda pargrinden. Mellan de båda ingångarna är en grusgång som kringgärdar kyrkan. I väster kantas den av töjjabuskar. Norr om tornet är ett uthus. Gravarna ligger i öst-västliga rader, utom i öster där de är nord-sydliga. Ett stort antal gravar härrör från omkring 1900.