Stäng fönster Gotland kn, HANGVAR KYRKOGÅRDEN 1:1 HANGVAR KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården är till sin form rektangulär, den har utvidgats i etapper – 1882 gjordes en rundad utvidgning mot söder, och omkring 1940 utvidgades den mot väster. Väster om kyrkogården finns en halvcirkelformad minneslund.
Kyrkogården omges av en kallmurad kalkstensmur som är ovanligt bred (ca 120 cm) och ca 80 cm hög. Muren är invändigt kompletterad med en häck. Gränsen mellan den nya och gamla kyrkogården markeras genom en häck. Ingångarna (4 st.) har alla svarta järngrindar, stolpar av kalkstensflis.

Grusgångar från de tre ingångarna på gamla kyrkogården leder fram till och längs med kyrkans södra och västra sidor. Gångarna fortsätter ned till nya kyrkogården och fram till minneslunden.

Kyrkogården har en trädkrans, tätare på östra och södra sidorna, gången från kyrkans västra portal och ned mot minneslunden kantas av en allé. På gamla kyrkogården växter också en stor kastanj.

På kyrkogården finns fem belysningsstolpar, stolpar av trä med glaskupor, ytterligare två finns på parkeringen söder om kyrkogården.
I gamla kyrkogårdens nordvästra hörn står ett bårhus som numera inrymmer bl.a. el-central.

Övriga byggnader på kyrkogården
På kyrkogårdens nordvästra del står ett bårhus som numera inrymmer el-centralen samt toalett. Sadeltaket är belagt med tegel, vindskivor av trä. Två skorstenar längs med nocken i plåt. Östra sidan med två dörrar med panel. På västra sidan dubbeldörr även den med panel. Ovan västra dörren ett lunettfönster. Snickerierna målade i brunt.