Stäng fönster Gotland kn, AKEBÄCK KYRKOGÅRDEN 1:1 AKEBÄCK KYRKA

Kyrkogården
Kyrkogården är nära nog kvadratisk och har sannolikt kvar sin ursprungliga utsträckning. Gravarna, ett 70-tal synliga (1996), är i huvudsak belägna söder och öster om kyrkobyggnaden.
Kyrkogården omges av en stenmur (bruksmur av kalksten), av varierande höjd från ca 1 m till ca 0,2 m. Mot landsvägen delvis putsad samt belagd med täckhällar. Två ingångar i form av järngrindar mellan murade och putsade stolpar i väster mot landsvägen. Stolparna täcks av kalkstensplattor.
Marken är som brukligt på de gotländska kyrkogårdarna gräsbevuxen medan den enda anlagda gångvägen längs kyrkans sydfasad är grusad. Utefter kyrkogårdsmuren är lövträd planterade (lind). Belysning i form av lykta vid grinden samt stolpar med armaturer för fasadbelysning.
Den gamla skoltomten tvärs över vägen används som parkering för besökare till kyrkan och kyrkogården.

Övriga byggnader på kyrkogården
Invid norra kyrkogårdsmuren står ett f.d. sockenmagasin, uppfört i skiftesverksteknik.