Stäng fönster Stockholm kn, KÄLLAN 8 MONTÉNSKA PALATSET

Beskrivning
Fastigheten bebyggdes 1887-89 av firman Lars Montén & Co (fabrikörerna Rosengrén och Bergstedt) med bostadshus (hus I) och en fabriksbyggnad (hus II), på 1920-talet ombyggd till hyreshus. Del av fastigheten mot Wollmar Yxkullsgatan tillhör fastigheten Källan 9.

Det av Lars Montén grundade företaget hade såpfabrik i gårdsbyggnaden. På programmet stod även stearinljustillverkning, som utfördes i en därför avsedd fabrik i Traneberg.

För eventuell beskrivning se under Dokument.

Inventeringsblanketterna är organiserade per kvarter efter fastighetsbeteckning i en gemensam PDF. Använd pilsymbolen för att bläddra fram önskad inventeringsblankett. Observera! På inventeringsblanketten anges fastighetsbeteckning vid inventeringstillfället.

I Bebyggelseregistret ingår fastighetsbeteckningen i anläggningsnamnet och byggnadsbeteckningen. Ev. f.d. fastighetsbeteckning anges under anläggnings- eller byggnadshistorik.