Stäng fönster Halmstad kn, RÄVINGE 6:1 M.FL. RÄVINGE KYRKA

Beskrivning
Rävinge kyrka omgärdas av en kyrkogård med en skalmur av natursten. Huvudingången, med en svart smidesgrind och grindstolpar av natursten, är belägen i väster. Även i norr och i söder finns ingångar till kyrkogården, också här med svarta smidesgrindar i lika utformning som den vid huvudingången, dock något mindre i storlek. I öster saknas grindar men här återfinns en öppning i muren. I öster ligger även ett f d bisättningsrum, en liten enplansbyggnad med vitputsad fasad, som används till förråd.
Från ingångarna leder grusade gångar fram till och runt om kyrkan. Smala lyktstolpar med runda glaskulor är utplacerade längs gångarna. Gravvårdarna ligger i nord-sydlig riktning. En del av de äldre gravvårdarna har naturstenskarm och grusfyllnad. I nordost står tre äldre, svarta järnkors och i söder finns en större gravvård med staket. På kyrkogården står bänkar från Byarums bruk.
I kyrkogårdsmurens yttre, sydvästra del finns ett järnräcke bevarat där man förr ställde sina hästar.
Kyrkogårdsmuren omges av trädrader med almar, varav några i söder lider av almsjukan. Norr om kyrkogården finns en asfalterad parkeringsplats samt en rödmålad ekonomibyggnad av trä, vilken används som vaktmästeri. I nordost återfinns en nyare kyrkogård som inramas av häckar samt av den äldre kyrkogårdsmuren.