Stäng fönster Götene kn, FULLÖSA 11:1 FULLÖSA KYRKA

Beskrivning
FULLÖSA KYRKA är placerad i östra delen av den närmast trapetsformade kyrkogården. Kyrkogården blir bredare mot väster. Väster om kyrkan finns en klockstapel. Kyrkogården utvidgades något i väster och sydväst på 1920-talet.
Kyrkogårdens huvudingång vetter mot en parkeringsplats i öster och består av en dubbel smidesgrind. Den rikt utsirade grinden, krönt av två kors, är placerad mellan kraftiga fyrsidiga stenstolpar. En grind i nordväst har samma utformning och placering. Från denna leder en grusgång mot öster och en mot söder.
Kyrkogården inramas på alla sidor av en jämn kallmurad stenmur. Ovanpå grinden står låga stenkoner, mellan vilka en kätting hänger. Innanför muren växer en trädrad med bland annat lönnar. Från grinden leder en grusgång mot kyrkans vapenhus. En grusgång leder runt kyrkan. Kvartersindelning saknas. Gravvårdarna är istället placerade utmed gångar och murar. Flera resta stenar stammar från 1800-talets slut. Några vårdar inramas av stenram. Nordväst om kyrkan finns två låga stenkors och en dubbelsten från 1800-talets mitt. Norr om sakristian är två låga järnkors med inskriptionerna "Fader" och "Moder".
KLOCKSTAPEL - Den inbyggda, fyrsidiga klockstapeln består av en fyrsidig, nedåt konande överdel med klockvåning samt en 6-kantig utkragande nederdel/kjol. Stapeln är klädd med faluröd locklistpanel. Klockvåningen har två segmentbågade gluggar med vita luckor i öster respektive väster. Mot öster finns en faluröd pardörr med brädfyllning. Stapeln täcks av en karnisformad huv med järnplåt och kröns av en flöjel av plåt med årtalet 1839.
I klockstapelns bottenvåning är förråd. En öppen trappa i två avsatser leder till klockvåningen, som har trägolv och dubbla små segmentbågiga gluggar med luckor mot öster och väster. Klockstapeln i nuvarande form är troligen från 1700-talet. Nuvarande brädpanel är från 1912. Lillkockan är, enligt inskription, från 1638. Storklockan med minuskelinskription är från 1533 och inköpt i Råda.