Stäng fönster Tanum kn, FJÄLLBACKA 174:1 FJÄLLBACKA KYRKA

Beskrivning
FJÄLLBACKA KYRKA är uppförd på den nära nog högsta punkten i den närmsta terrängen (det höga Vetteberget undantaget). Den är omgiven av en grusbelagd terrass med stödmurar av granit. Kyrkplanen är inhägnad med ett smidesstaket. Infart till kyrkplanen från samhället i sydväst på en med stödmurar uppbyggd uppfart, även denna har smidesräcken. I söder och väster finns dessutom ingångar med järngrindar, sällan använda. Omedelbart norr om kyrkan ligger ett bårhus med murar av granitblock, rektangulär kopparklädd pardörr med ljus omfattning, tak täckt med eternitplattor. Bårhuset är byggt 1957, samma år som även det intilliggande församlingshemmet är uppfört. Församlingshemmet är uppfört i trä.
KYRKOGÅRDEN ligger nordost om kyrkan, omedelbart nedanför kyrkberget. Den har en långsmal utsträckning i nordväst-sydostlig riktning. Kyrkogården invigdes 1907, och har en utvidgning längs i sydost från 1970.
Den är inhägnad av en stenmur i nordväst, och av en tuktad häck åt landsvägen som löper förbi längs långsidan åt nordost. Den avgränsas naturligt av ett bergsparti åt väster, och har en låg häck och lagd stenkant år söder. Den senast invigda delen avgränsas från den äldre delen genom en kant av huggna granitblock i förening med en tuktad häck. Ingångar i längst i nordväst och sydost med dubbla järngrindar mellan stenstolpar.
Längs långsidorna står tuktade parkträd, och ytterligare träd finns i anslutning till bergspartiet, men i övrigt finns inga träd ute på kyrkogården. Kvarteren är gräsbevuxna inom ett rätvinkligt gångsystem med en mittaxel genom en gång som löper mitt igenom hela kyrkogården. Gångarna är grusade. I den äldsta delen finns täta rader med resta stenar, men gravvårdarna blir successivt allt lägre ju längre åt sydväst man kommer.
Inne på kyrkogården finner man gräsbevuxna kvarter med täta rader av resta stenar, flertalet med låga grusfyllda stenramar. En minnessten av ljusgrå granit med svartmålad tysk inskription över tio fallna tyskar i Nordsjöslaget 1916 står vid berget i nordväst. Kvarlevorna flyttades till Göteborg 1966.
En ekonomibyggnad av trä ligger invid bergväggen.