Stäng fönster Eskilstuna kn, HAMMARBY 20:1 HAMMARBY KYRKA

Beskrivning
Hammarby kyrka omges av en kyrkogård som inramas av en kallmurad bogårdsmur av natursten. Innanför muren växer en trädkrans. Kyrkogården sluttar från nordväst mot sydöst.

Till kyrkogården leder tre ingångar i bogårdsmuren. Från landsvägen öster om kyrkan leder en numera igenlagd, allékantad uppfart till den östra ingången. Vid uppfarten från landsvägen står två murade eller gjutna samt vitmålade grindstolpar, vilka täcks av kopparklädda tälttak.

Vid de östra och sydvästra ingångarna är svartmålade järngrindar upphängda i grindstolpar av natursten. Vid den västra ingången är grindstolparna spritputsade. Grusade gångar leder från ingångarna fram till kyrkans sydportal samt längs kyrkans murar. Gången till kyrkogårdens sydvästra ingång kantas av en allé.

Kyrkogårdens gravkvarter är gräsbevuxna. I den östra delen av kyrkogården är gravvårdarna anordnade i nordsydlig riktning. På den västra delen av kyrkogården är gravvårdarna anordnade efter gången till kyrkans sydvästra ingång, i sydvästlig-nordöstlig riktning, samt längs med den västra bogårdsmuren. Enstaka gravplatser inramas av stenramar av natursten.

Minneslunden i kyrkogårdens nordöstra hörn avgränsas av en låg häck.