Stäng fönster Gotland kn, MARTEBO KYRKOGÅRDEN 1:1 MARTEBO KYRKA

Beskrivning
Martebo kyrkogård består av två delar, en äldre del kring kyrkan samt i väster en nyare del, invigd 1971. Kyrkogården omges av kalkstensmurar, delvis bruksmurade. Murarna är ca 90 cm höga och 50 cm breda. Öppningarna är försedda med järngrindar, två på den norra sträckningen, en vardera på nya och gamla kyrkogården, en på den västra sträckningen, samt en på den gamla kyrkogårdens södra sträckning. Mellan de båda kyrkogårdarna finns två passager utan grindar.

En bred gång leder från den gamla kyrkogårdens norra grind till fram till den kyrkan och vidare till den södra långhusportalen, gången är belagd med betongplattor. Över hela den nya delen av kyrkogården löper ett gångsystem belagt med kalkstensflis. I anslutning till gångarna står lyktstolpar, 3 st. vardera på den gamla respektive den nya kyrkogården.
Flera träd och buskar finns på kyrkogården, de står merendels direkt innanför bogårdsmurarna.

På den nya kyrkogårdens mitt är en minneslund anlagd.