Stäng fönster Stockholm kn, DRIVBÄNKEN 2

Beskrivning
Kvarteret Drivbänken består av fyra radhuslängor utplacerade i varsitt vädersträck. Radhusen om två våningar med inredd vind, uppfördes efter tyska förebilder 1919. Anläggningen är centralt belägen i mitten av Äppelviken med norra längan placerad vid Västerled, Västra längan vid Radhusallén, Södra längan vid Äppelvikstorget samt Östra längan vid Alviksvägen. Varje hus har dels egen förgård, dels en smal trädgård på husets baksida. Avgränsningar mellan gårdarna sker med planteringar och häckar. Genom den stora gården löper ett häckkantade gångstråk, med grusad markbeläggning. Pergola konstruktion med fasade kolonner bildar gårdsentréer och utomhusarrangemang. En liten lekplats med sandlåda, gungor och lekredskap finns belägen i den norra delen av gården. Några senare tillkomna sophus med gul locklistpanel och vita dörrar med fiskbenspanel finns utplacerade inom anläggningen. Radhusen har bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär med putsade fasader, ursprungliga portar, spröjsade fönster och sadeltak med enkupigt taktegel.