Stäng fönster Gotland kn, FLERINGE KYRKOGÅRDEN 1:1 FLERINGE KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården har en rektangulär form med öst-västlig riktning med svagt buktande murar i väster och norr. Den nya kyrkogården tillkom 1927.

Marken är gräsbevuxen och kyrkogården omges av en stenmur som tidigare varit högre (utkragning i stigluckans norra vägg antyder höjden). Murens södra stäckning är helt rak i motsats till de övriga sträckningarna.

Kyrkogården har en stiglucka i väster, spår av en dylik finns i norr. Mellan nya och gamla kyrkogården en grind i nordvästra hörnet. Inga gångar finns – marken är helt gräsbevuxen. Belysningen utgörs av en belysningsstolpe som står strax nordost om stigluckan.

Runt den gamla kyrkogården är en trädkrans av lönn och ask planterad, runt den nya är lindar planterade. På muren mellan gamla och nya kyrkogården växer murgröna.

Kyrkogården är ovanligt homogen med sina gravvårdar med höga svarta granitstenar, främst från tiden 1910-1920. Den är som nämnts helt täckt med gräs och gravarna är oregelbundet placerade med ojämna tomrum emellan. Både gamla och nya kyrkogården har mestadels gräsgravar.
En minneslund är anlagd på kyrkogårdens norra sida, den är belagd med kalkstensflis och gränsen markeras genom en låg, kallmurad kalkstensmur. I minneslunden står en betongbänk, ett ljusträd, ett par krukor och ett krucifix.

På kyrkogården fanns vid kyrkogårdsinventeringen 1996 185 synliga gravar.

Övriga byggnader på kyrkogården
I den västra kyrkogårdsmuren finns som nämnts en medeltida stiglucka. Sadeltak med falar, putsade och vitkalkade fasader. I röstet sitter en stenskulptur föreställande en man med uppdragna ben. Invändigt är stigluckan på båda sidorna försedd med nischer med sittbräden av trä.