Stäng fönster Sollefteå kn, ÅDALS-LIDENS KYRKOJORD 17:1 ÅDALS-LIDENS KYRKA

Kyrkotomen
Tomten är rektangulär till formen, utvidgad under 1940-talet mot norr; med entréer i öster, söder och norr, alla med grindstolpar i betong och svarta smidesgrindar i ovanligt dekormönster. Tomten avgränsas av vägarna i söder och öster. Kyrkan ligger centralt på den flacka tomten. I nordväst finns ett gravkapell från 1948-49, betongstomme med murade tegelväggar, slätputs, vit målning och sadeltak belagt med svart skiffer. Motivet är klassicerande med en tempelgavel stående på fyra pelare mot öster. Krönande förgyllt kors i plåt på nocken mot öster. Två rundbågiga spröjsade tvåluftsfönster mot söder och norr

Tomten avgränsas med hög granhäck i nordost, norr, väster och sydväst. I sydöst saknas den efter en brand under sommaren. Stora gräsytor med gravrader i väster och norr, även delvis i öster; i sydöst, liksom i söder, för stiftet ovanligt nog grusytor överallt. I norr en processionsväg i asfalt till kapellet i väster, från denna grusvägar mot de grusade ytorna i söder.