Stäng fönster Gotland kn, GERUM KYRKOGÅRDEN 1:1 GERUM KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården är till sin utformning kvadratisk, den tycks ha behållit sin ursprungliga utsträckning i öster, norr och väster medan den har utvidgats åt söder. På kyrkogården fanns 1996 79 st. synliga gravar, de flesta är belägna söder och öster om kyrkan, norr om kyrkan finns endast en synlig grav, en gravhäll.

Kyrkogården är inhägnad av kallmurade kalkstensmurar. 1910 lades den södra muren om och 1914 den östra. Murarnas sträckning är i söder 46 m, öster 42, norr 47 m, och väster 44 m.

Till kyrkogården finns en ingång i den västra sträckningen där en dubbel svartmålad järngrind finns, grindstolpar murade av kalksten, pyramidformade avslutningar av kalkstensplattor. Innanför grinden står en belysningsstolpe med strålkastare.

En gång belagd med cementplattor med frilagd ballast leder från den västra grinden längs med kyrkans södra fasad.

Utmed kyrkogårdarnas murar finns planteringar av lövträd – lind, lönn och kastanj, i övrigt finns inga planteringar och kyrkogården domineras av gräsmattor.

Mot kyrkogårdens norra mur står ett par gravhällar samt ett antal gravvårdar uppställda. Fler hällar återfinns i det s.k. fryshuset som står ett par hundra meter öster om kyrkan längs med landsvägen mot Levide.

Övriga byggnader på kyrkogården
Inga övriga byggnader finns på kyrkogården.