Stäng fönster Arboga kn, HJULMAKAREN 25

Beskrivning
Fastigheten består av en säregen blandning av 1800-tals- och 1900-talsbebyggelse. Den sentida bebyggelsen består av två bostadshus. Det ena om 3 våningar är en typisk 1970-talsskapelse. Det andra om 2½ våningar har på ett taffligt sätt plagierats efter 1950-talsbyggnaderna i kvarteret Sigillet 1 tvärs över gatan. Varför återstår för eftervärlden att utforska.
Den äldre bebyggelsen består av en magnifik stadsvilla som byggdes för baron Flemming 1876 samt en liten timrad bod. Den rikt utsirade stadsvillans exteriör är i det närmaste intakt bortsett från en tillbyggnad mot gården samt de moderna fönstren som dock har kvar sin ursprungliga fönsterform. Interiört är byggnaden helt ombyggd till 4 stycken lägenheter. En mycket vacker och välhållen byggnad i nyrenässans som troligen ritats av någon mer framträdande arkitekt.