Stäng fönster Skövde kn, LUNNE 23:1 BRÄNNEMO KYRKA

Beskrivning
BRÄNNEMO KYRKA ligger i norra delen av en rektangulär kyrkogård. Kyrkan ligger i öst - västlig riktning. Kyrkogården inramas mot norr, nordväst och nordöst av en mycket jämn murad stenmur av utvalda stenar. I övrigt utgörs inhägnaderna av kallmurade stenmurar samt i söder och delvis i väster av buskar. Kyrkogårdens huvudingång vetter mot landsvägen i norr. Ingången utgörs av en dubbel järngrind, krönt av "IHS" samt ett kors i smide. En grusgång leder från grinden till kyrkans västport. Vid en parkeringsficka öster om kyrkogården finns ytterligare en grind liksom vid en uppfartsväg utmed västmuren. Grindarna är av samma typ som den norra, förutom att de är enkla. Grusgångar leder från grindarna till kyrkan. På kyrkogården finns ytterligare grusgångar, bl.a. runt kyrkobyggnaden. De ganska fåtaliga gravarna, med huvudsakligen resta stenar, indelas i kvarter genom låga måbärshäckar. Södra delen av kyrkogården tillkom 1952 och har karaktären av skogskyrkogård. Här finns bl.a. tallar, björkar och större stenar.