Stäng fönster Eksjö kn, KRÅKSHULT 7:1 KRÅKSHULTS KYRKA

Beskrivning
Kråkshults kyrkogård anlades i samband med att kyrkan uppfördes 1801-02 och har sin huvudsakligen utbredning söder och öster om kyrkan. Kyrkogården utvidgades mot sydöst 1955 och samtidigt lades en del gångar igen på gamla kyrkogården. Norra delen av kyrkogården har aldrig använts, mer än sparsamt för självmördare enligt uppgift. Berggrunden går här för högt upp för att man ska kunna gräva. I senare tid har flera gravar som ursprungligen har haft grusytor såtts igen med gräs.

Största delen av södra kyrkogården tas upp av de två allmänna kvarteren 3 och 4. Kvarteren har en stor del av sina ursprungliga allmänna-linjegravar kvar och inramas av större och mer påkostade familjegravar. Kvarter 1 och 2 som ligger i direkt anslutning till kyrkan söder om denna har de mest påkostade gravarna på kyrkogården, de som ligger närmast huvudingången i väster även har kvar sina grusytor och stenramar. Detta hör till det mest exponerade området på kyrkogården. Gravraderna längs med kyrkogårdsmuren i väster präglas liksom gravarna i kvarter 1 och 2 också av mer monumentala vårdar av större format, här är dock nästan samtliga grusgravar igensådda med gräs. Kvarter F och FA som tillkom 1955 har endast gravvårdar från tiden efter detta och präglas av rader med rygghäckar av olika växtmaterial. I södra delen av kvarteret finns en enkelt arrangerad minneslund.