Stäng fönster Lindesberg kn, NÄSBY PRÄSTGÅRD 2:1 NÄSBY KYRKA

Anläggningen består av en kyrkogård med en kyrka.

Kyrkan är placerad på en höjd. Kyrkogården utgörs dels av en äldre del närmast kyrkan, dels av flackare och yngre partier i väster vilka utgör senare utvidgningar. Kyrkogården omges av en stödmur i norr och delvis i öster samt av en kallmurad stenmur i söder. Det finns fyra entréer till kyrkogården, en öster om kyrkan med grindstolpar i huggen natursten som kröns med kulor samt tre i norr som leder in på kyrkogården med grindstolpar av natursten och järngrindar. Från den östra entrén löper en grusgång på var sida om kyrkan för att mötas igen vid kyrkans västra entré. Övriga avsatser och utvidgningar har enkla gångsystem med asfaltsbeläggning. Partiet närmast kyrkan i väster har alléer planterade längs med de asfalterade gångarna.

På den övre delen av kyrkogården kommer träden att omplanteras 2004. Väster om kyrkan finns några större gravanläggningar över tidigare ägare till Hinseberg samt en minnesvård över offren för Estoniakatastrofen.