Stäng fönster Gullspång kn, GÅRDSJÖ 13:20 GÅRDSJÖ KAPELL

Beskrivning
GÅRDSJÖ KAPELL - Gårdsjö kapelll är öst-västligt orienterat i nordöstra delen av en stor, högt placerad kyrkogård, som sluttar mot väster. Kapellet är i väster sammanbyggt med en samlingssal/kyrksal och i nordväst med kök, toalett och vestibul. Nordöst om kapellet ligger en klockstapel och sydväst om detta en ekonomibyggnad.
Kyrkogården inramas mot öster genom en stödmur och i övrigt genom en låg häck och ett högt fårstängsel. Utmed den norra häcken växer några popplar. Ytterligare planterade träd finns på kyrkogården. Nordväst om kapellet finns ett utsirat, lågt järnstaket. En pargrind mot norr är placerad mot västra yttertrappan. En grusgång leder ut på vägen. Två andra, rikt utsirade pargrindar mot vägen i norr är placerade mellan stenstolpar. Från dessa leder grusgångar söderut över kyrkogården. Mot gatan i väster finns ytterligare en grind och från denna leder en grusgång rakt österut. En asfalterad gång från norr leder till kyrkporten.
Omedelbart sydöst om kyrkan är en skogbevuxen skogsdunge som tjänar som minneslund. Den avskärmas mot norr genom en grind mellan kyrkans korutsprång och östra kyrkogårdsmuren. Den stora kyrkogården innehåller förhållandevis få gravar.
KLOCKSTAPEL - Den öppna klockstapeln har en synlig kyrkklocka, uppburen av bruna, fyrsidiga, utåt lutande trästöttor/stockar - två mot öster respektive väster och en mot norr respektive söder. I mitten är två lodräta stöttor. Stapeln har ett karnisformat, spånklätt huvtak. Klockstapeln är uppförd 1934 efter ritningar av Julius Samuelsson.
EKONONOMBYGGNAD - Ekonomibyggnaden är klädd med brun träpanel och har tegeltäckt sadeltak.