Stäng fönster Stockholm kn, NOCKEBYHOV 1:1

Beskrivning
Sommarstuga i en våning med inredd vind uppförd år 1911. Byggnaden, som tillsammans med hus nr 8 kallas för ”Berghälla” är belägen i ett sommarstugeområde vid Mälaren strand i östra utkanten av Nockebyhov. ”Gubbkärret” som området kallas består av ett 10-tal stugor och villor uppförda under perioden 1875 till 1920 (Läs mer under historik).

Stugan ligger högt på en sluttande, kuperad trädgårdstomt med berg i dagen. Tomten omgärdas av ett omålat trästaket och via en trägrind och en grusad gång når man husets entré. Huset har någon gång under perioden 1993-2008 genomgått större ombyggnadsarbeten och bland annat har entréfasaden på sydgaveln fått en helt ny utformning. En trätrapp samt ett trädäck med träräcke har byggts till längs entrégaveln och trädäcket fortsätter runt hörnet och sydvästfasaden. I gavelröstet har en balkongdörr tagits upp och en balkong byggts till. En ny fönsteröppning har tagits upp bredvid dörren och samtliga fönster på byggnaden har fått nya foder.