Stäng fönster Stockholm kn, DRAGSOFFAN 1 M.FL.

Beskrivning
Lamellhusområde med 14 lamellhus från slutet av 1940-talet, nordväst om Hökarängens centrum. Husen är grupperade kring en matargatan Hauptvägen/Prechtvägen med en yttre lamellhusring och ett centralt storgårdskvarter. Mellan kvarteret DRAGSOFFAN och SYBORDET avslutas Hauptvägen i en rektangulär parkeringsplats med träd planterade i rad. Området angränsar i norr till naturmark, och omges i övrigt av grönstråk med gångvägar. I kvarteret SKRIVBORDET fanns ursprungligen en butikslokal, utanför vilken det idag finns rika planteringar och buskar. I kvarteret FÅTÖLJEN finns den ursprungliga panncentralen med pannskorsten av gult tegel samt en naturstensterrassering längs en nedfartsramp. Husen har gräsbevuxna förgårdar med buskar och asfalterade gångvägar. Vid inventeringstillfället pågick upprustning av förgårdsmarken, och husen längs Hauptvägens norra del hade fått ny asfalt, markbeläggning av marktegel, nya cykelställ och kantstenar av stora runda stenar. I kvarteret SCHATULLET är pilar planterade i rad längs gatan och i kvarteret MATBORDET finns en rad av röda lövträd. I storgårdskvarteret finns två tvättstugor från 2002 mes spritputsade fasader. På gården finns mycket växtlighet av buskar, lövträd, tall och björk. Marken är gräsbevuxen med inslag av berg i dagen. I den östra delen av gården finns en grusad lekyta samt ny markbeläggning av marktegel.