Stäng fönster Skövde kn, BINNEBERG 11:1 BINNEBERGS KYRKA

Beskrivning
BINNEBERGS KYRKA ligger öst - västligt placerad i nordöstra hörnet av den närmast rektangulära, mindre kyrkogården. Utanför norra kyrkogårdsmuren finns en parkeringsplats. Kyrkogårdens huvudingång vetter mot landsvägen i väster. Ingången utgörs av enkel gallergrind av järnsmide, krönt av voluter samt av ett kors. De kraftiga murade och putsade stolparna kröns av en kalkstensskiva samt stenklot. Från grinden leder en bred grusgång till kyrkans västport. I kyrkogårdens nordöstra hörn finns en rödmålad trägrind, som leder till kyrkans förrådsbyggnad öster om kyrkogården. En grusgång leder runt hela kyrkan. Kyrkan inramas på alla sidor av en ovanligt vällagd, bred, kallmurad stenmur. Runt hela kyrkogården är även planterat oxel innanför stenmuren. Huvuddelen av gravvårdarna består av resta stenar, placerade på i nord - sydlig riktning på gräsmattan söder om kyrkan.