Stäng fönster Falkenberg kn, KÖINGE 3:33 KÖINGE KYRKA

Beskrivning
Kyrkan ligger högt i landskapet på en mindre ås. I närheten finns samhället, åker- och betesmarker samt skog. Framför kyrkan i öster finns en asfalterad parkeringsplats.

KYRKOGÅRDEN
Runt kyrkan går en stenlagd mur. Muren i söder är en fyllnadsmur av huggen sten. Huvudentrén är placerad i öster med en asfalterad gång som leder fram till kyrkogårdsgrinden, som är av smidesjärn med rundade huggna grindstolpar av natursten.

Fram till kyrkan leder sedan en trädkantad allé med grusad gång och lyktstolpar. I början av gången är sidopartierna stenlagda. Grusade gångar leder även runt kyrkan. Till höger och till vänster precis innanför grinden i öster finns mindre stenlagda trappor. Vid grindarna finns svarta lyktstolpar med en lykta i gult glas. I de östra delarna växer kyrkogårdens gräsmatta ända ut över muren och muren är täckt av murgröna. Även i sydost finns en smidesgrind med grindstolpar. Här finns även trädrader med större ekar. Trädrader finns även i väster.

I den norra delen har kyrkogården en rund avslutning vilket skapats med mindre tallplantor. I denna del finns också nyare gravvårdar. Mindre träd samt höga buskar växer längs muren i norr. Det finns endast några få planterade träd och buskar på kyrkogården. På kyrkogården finns även en modern belysningsarmatur, som belyser fasaderna. Gravvårdarna är placerade i N-S riktning. En del består av singelgravar och några äldre järnkors finns.

I det sydvästra hörnet finns en senare tillkommen EKONOMIBYGGNAD uppförd med liggande träpanel målad i vit kulör, brunmålade knutar samt enkeldörrar av trä, panoramafönster samt platt terrasstak.